Potęga liczby e

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Awatar użytkownika
mariolka0303
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 95
Rejestracja: 16 paź 2009, o 17:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: S-ów
Podziękował: 1 raz

Potęga liczby e

Post autor: mariolka0303 »

Ile wynosi \(\displaystyle{ e^{i}}\) ?
macik1423
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 875
Rejestracja: 8 paź 2009, o 10:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: R do M
Podziękował: 56 razy
Pomógł: 234 razy

Potęga liczby e

Post autor: macik1423 »

Jak \(\displaystyle{ e^{ix}=\cos x +i\sin x}\) to \(\displaystyle{ e^{i}=\cos 1+i\sin 1}\)
Awatar użytkownika
mariolka0303
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 95
Rejestracja: 16 paź 2009, o 17:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: S-ów
Podziękował: 1 raz

Potęga liczby e

Post autor: mariolka0303 »

No tak, zapomniałam o tym wzorze. Dziękuję za pomoc.
ODPOWIEDZ