W przekstalceniu f(z)=e^z wyznaczyc ... Rez = ln2
i nie wiem jak to ugryzc i rozwiazac
Przeksztalcenie
- przemk20
- Użytkownik
- Posty: 1094
- Rejestracja: 6 gru 2006, o 22:47
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Olesno
- Podziękował: 45 razy
- Pomógł: 236 razy
Przeksztalcenie
\(\displaystyle{ \\
e^z = e^{a+bi}=e^a e^{bi} = e^a (\cos b + i \sin b) \\
Rez = e^a \cos b}\)
Nie wiem czy ci o to chodzi.
"Przeczytaj insstrukcje latexa"
e^z = e^{a+bi}=e^a e^{bi} = e^a (\cos b + i \sin b) \\
Rez = e^a \cos b}\)
Nie wiem czy ci o to chodzi.
"Przeczytaj insstrukcje latexa"