Zbiór liczb zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Lesioo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 3 paź 2012, o 14:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik

Zbiór liczb zespolonych

Post autor: Lesioo »

Witam! Mam zaznaczyć na plaszczyznie Gaussa zbior liczb zespolonych spelniajacych warunek:
\(\displaystyle{ a) \left|z-1\right| = \left| z+2i\right|}\)

\(\displaystyle{ b) \arg(z+2-2i) = \frac{ \pi}{6}}\)

\(\displaystyle{ c) \arg(zi) = \pi}\)

\(\displaystyle{ d) \arg \left( z^3 \right) = 0}\)

\(\displaystyle{ e) \arg (z-1)^{4} = \pi}\)

Z gory dzieki;p
Ostatnio zmieniony 18 paź 2012, o 12:31 przez Dasio11, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Glo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 684
Rejestracja: 6 lis 2009, o 21:00
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 59 razy
Pomógł: 101 razy

Zbiór liczb zespolonych

Post autor: Glo »

Gdzie jest problem?
Lesioo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 3 paź 2012, o 14:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik

Zbiór liczb zespolonych

Post autor: Lesioo »

juz w niczym;p dzisiaj na cwiczeniach wykladowca nam to wyjasnil;p
ODPOWIEDZ