Rozwiąż równanie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Faskel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 13 paź 2012, o 20:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 4 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Faskel »

Witam potrzebuje pomocy bo nie wiem co mogę zrobić z tym równaniem:\(\displaystyle{ \frac { 9^{x}+9^{-x} }{4-2\cos ^{2}x}- \frac { 9^{x}+9^{-x} }{2\cos ^{2}x}= \left x^{3}\log \right \left \frac { \left( 1-x \right) \left( 3x+8 \right) }{ \left( x+1 \right) \left( 8-3x \right) }+\left x^{3}\log \right \frac{x \left( 3x+5 \right) +8}{x \left( 3x-5 \right) +8} \right}\)

edit.1. Poprawiłem zapis
Ostatnio zmieniony 14 paź 2012, o 13:58 przez Faskel, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ