pierwiastek liczby zespolonej

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
malGal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 31 sty 2012, o 21:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 5 razy

pierwiastek liczby zespolonej

Post autor: malGal »

jak to obliczyć?


\(\displaystyle{ \sqrt[3]{-27i}}\)

Licze \(\displaystyle{ \left| z\right|}\) wychodzi mi że \(\displaystyle{ \sqrt{730}}\) i pózniej się schody mi zaczynają :/
TPB
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 500
Rejestracja: 19 lip 2011, o 09:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 19 razy
Pomógł: 79 razy

pierwiastek liczby zespolonej

Post autor: TPB »

Masz nawet na Wikipedii napisane jak liczyć - ... _zespolony.

Poczytaj i zabierz się za zadanie jeszcze raz.
ODPOWIEDZ