Zilustruj na płaszczyźnie zespolonej

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
zeegy1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 8 paź 2012, o 18:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krakow
Podziękował: 11 razy

Zilustruj na płaszczyźnie zespolonej

Post autor: zeegy1 »

Zilustruj na płaszczyźnie zespolonej następujące zbiory:

\(\displaystyle{ { z\in C:\quad arg(z-3+i)=\frac{2\pi}{3}}\)

\(\displaystyle{ { z\in C:\quad arg \frac{i}{i-z}=\frac{4\pi}{3}}\)

\(\displaystyle{ { z\in C:\quad \frac{\pi}{6}\le arg(\overline{z}+i)\le\pi}\)
ODPOWIEDZ