\(\displaystyle{ z ^{2} + (1+3i)z +i-2=0}\)
chodzi mi tutaj o policzenie pierwiastka z delty:
\(\displaystyle{ \sqrt{2i}}\), teraz mam w glowie dziure i zupelnie nie wiem jak to policzyć :/
Rozwiazac rownanie kwadratowe
-
- Użytkownik
- Posty: 18
- Rejestracja: 26 paź 2011, o 17:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 3 razy
- scyth
- Użytkownik
- Posty: 6392
- Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 1087 razy
Rozwiazac rownanie kwadratowe
Możesz rozwiązać układ równań:
\(\displaystyle{ \sqrt{2i} = x+iy \\
0+2i=x^2-y^2+2ixy \\
\begin{cases}
x^2-y^2=0 \\
2xy=2 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{2i} = x+iy \\
0+2i=x^2-y^2+2ixy \\
\begin{cases}
x^2-y^2=0 \\
2xy=2 \end{cases}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 18
- Rejestracja: 26 paź 2011, o 17:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 3 razy