Witam
Rownanie \(\displaystyle{ \left| z+1-i\right| =\left| z-2+3i\right|}\) tworzą?
Robilem
\(\displaystyle{ \left| x+iy+1-i\right| =\left| x+iy-2+3i\right|}\)
\(\displaystyle{ \left| (x+1)+i(y-1)\right| =\left| (x-2)+i(y+3)\right|}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{(x+1)^{2} +(y-1)^2 }=\sqrt{(x-2)^2 +(y+3)^2}\)
potem
I otrzymalem co rownanie tworzą prostą.
Czy to tak?
Rownanie tworzą?
-
- Użytkownik
- Posty: 119
- Rejestracja: 13 lip 2012, o 18:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: earth
- Podziękował: 16 razy
Rownanie tworzą?
Tak otrzymalem alternatywą odpowiedź \(\displaystyle{ 8 \mathrm{Im}(z)-6 \mathrm{Re}(z)=11}\)
potem z tego \(\displaystyle{ 8y-6x=11}\) i mam te same co zrobilem ranniej.
moja wina
dziękuję
potem z tego \(\displaystyle{ 8y-6x=11}\) i mam te same co zrobilem ranniej.
moja wina
dziękuję
Ostatnio zmieniony 14 sie 2012, o 16:05 przez Dasio11, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach