Witam, jak rozwiazac ponizsze rownanie?
\(\displaystyle{ \left| z\right|-z=1+2i}\)
za z podstawiam x+yi
z tego moge obliczyc ze \(\displaystyle{ x= \frac{3}{2}}\)
a \(\displaystyle{ y=-2}\)
Potem podstawiam i wychodzi mi ze
\(\displaystyle{ z=\frac{3}{2}-2i}\)
Mógłby mi ktoś powiedziec w jaki sposób rozwiazuje sie tego typu zadanie?
CZy moj tok rozumowania jest poprawny?
Z góry bardzo dziekuje za pomoc
rozwiazac rownanie
- hollylenka
- Użytkownik
- Posty: 93
- Rejestracja: 5 lis 2011, o 17:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 7 razy
- hollylenka
- Użytkownik
- Posty: 93
- Rejestracja: 5 lis 2011, o 17:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 7 razy