Wyznaczyć wzór wielomianu

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
pawel.wlodek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 7 lut 2007, o 12:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Wyznaczyć wzór wielomianu

Post autor: pawel.wlodek »

Wyznaczyć wzór wielomianu

\(\displaystyle{ W(z)=a_4*z^{4}+a_3*z^{3}+a_2*z^{2}+a_1*z+a_0}\)

\(\displaystyle{ jezeli\ W(1+i)=W(2+i)=0\ i\ a_4 0}\)

Obliczyć \(\displaystyle{ max[Re(2z)+Im(z^{2})\ :\ W(z)=0]}\)

Z góry dzięki
ODPOWIEDZ