geometryczna interpretacja zbiorów

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
anusia0405
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 20 maja 2012, o 14:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław

geometryczna interpretacja zbiorów

Post autor: anusia0405 »

Bardzo bym prosiła o pomoc przy podaniu geometrycznej interpretacji zbiorów określonych podanymi warunkami:
a) \(\displaystyle{ Im\ z = -3}\)
b) \(\displaystyle{ Re\ z ^{2} > 1}\)
c) \(\displaystyle{ \left|z\right| ^{2} > 5}\)
d) \(\displaystyle{ - \frac{ \pi }{4} < \arg z < \frac{ \pi }{4}}\)
e) \(\displaystyle{ 1 < \left| z\right| < 3}\)
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, o 09:02 przez miki999, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .Temat umieszczony w złym dziale.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

geometryczna interpretacja zbiorów

Post autor: »

A masz jakieś swoje propozycje?

Q.
anusia0405
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 20 maja 2012, o 14:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław

geometryczna interpretacja zbiorów

Post autor: anusia0405 »

Dopiero zapoznaje się z tym działem i szczerze nie wiem od czego zacząć, mocno liczę na jakąkolwiek podpowiedź..
miodzio1988

geometryczna interpretacja zbiorów

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ z=a+bi}\)
ODPOWIEDZ