interpretacja geometryczna
-
- Użytkownik
- Posty: 9833
- Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 90 razy
- Pomógł: 2632 razy
interpretacja geometryczna
Zauważ, że:
\(\displaystyle{ |\overline{z} +2 -i|=|\overline{\overline{z} +2 -i }|=|z+2+i|}\)
A nierówność:
\(\displaystyle{ |z+2+i|\le |z|}\)
już łatwo zinterpretować.
Q.
\(\displaystyle{ |\overline{z} +2 -i|=|\overline{\overline{z} +2 -i }|=|z+2+i|}\)
A nierówność:
\(\displaystyle{ |z+2+i|\le |z|}\)
już łatwo zinterpretować.
Q.