\(\displaystyle{ \frac{ \sqrt{3}+j }{ \sqrt{2}-j \sqrt{2} }}\)
Moduł mi wyszedł \(\displaystyle{ 1}\) a argument \(\displaystyle{ \arctan \left( \frac{ \left( \sqrt{6}+ \sqrt{2} \right) ^{2} }{4} \right)}\)
Czy szósty pierwiastek stopnia \(\displaystyle{ 25}\) oznacza ?
\(\displaystyle{ z= \left( \cos \left( \frac{25 \cdot \arctan \left( \frac{ \left( \sqrt{6}+ \sqrt{2} \right) ^{2} }{4} \right) +2k \pi}{6} \right) +j\sin \left( \frac{25 \cdot \arctan \left( \frac{ \left( \sqrt{6}+ \sqrt{2} \right) ^{2} }{4} \right) +2k \pi}{6} \right) \right)}\) dla \(\displaystyle{ k=5}\)?
moduł, argument główny oraz szósty pierwiastek stopnia 25
-
- Użytkownik
- Posty: 48
- Rejestracja: 12 lis 2011, o 19:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 4 razy
moduł, argument główny oraz szósty pierwiastek stopnia 25
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 23:01 przez ares41, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln , arcus tangens - \arctan itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln , arcus tangens - \arctan itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 351
- Rejestracja: 2 maja 2012, o 16:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 94 razy
moduł, argument główny oraz szósty pierwiastek stopnia 25
\(\displaystyle{ z=\left( \cos \left( \frac{\arg+6 \cdot 2 \pi }{25} \right) + j\sin \left( \frac{\arg+6 \cdot 2 \pi }{25} \right)\right)}\)
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 23:02 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .