Rozwiąż równanie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
zadaniowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 1 lut 2012, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Uczelnia

Rozwiąż równanie

Post autor: zadaniowy »

Rozwiąż równanie. Rozwiązania zaznacz na płaszczyźnie Gaussa.
\(\displaystyle{ z^{3} + 2 z^{2} + 2z = 0}\)

Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak się zabrać do tego zadania? Z góry dzięki!
Z zaznaczeniem na płaszczyźnie nie ma problemu, główny problem pojawia się przy równaniu.
Ostatnio zmieniony 6 mar 2012, o 19:48 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
bitek3d
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 4 cze 2009, o 10:33
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 10 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: bitek3d »

\(\displaystyle{ z(z^2+2z+2)=0 \\
z=0 \vee z^2+2z+2=0}\)
zadaniowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 1 lut 2012, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Uczelnia

Rozwiąż równanie

Post autor: zadaniowy »

właśnie teraz też tak to rozkminiłem :d ale mimo wszystko dzięki wielkie!
ODPOWIEDZ