liczby zespolone równanie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
lubierachowac
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 479
Rejestracja: 11 gru 2011, o 20:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: czarnobyl
Podziękował: 13 razy

liczby zespolone równanie

Post autor: lubierachowac »

\(\displaystyle{ \left| z\right|i +REz+IMz=2i}\)

\(\displaystyle{ x ^{2}-y ^{2}+x ^{2}+2xyi-y ^{2}=-4}\)

\(\displaystyle{ 2xy=0}\)

\(\displaystyle{ x ^{2}-y ^{2}=-2}\)
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

liczby zespolone równanie

Post autor: miki999 »

Napisałeś 4 równania. Super, ale nie wiadomo o co Ci chodzi.
lubierachowac
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 479
Rejestracja: 11 gru 2011, o 20:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: czarnobyl
Podziękował: 13 razy

liczby zespolone równanie

Post autor: lubierachowac »

o to czy właściwie rozwiązuje
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

liczby zespolone równanie

Post autor: miki999 »

Nie napisałeś czym jest \(\displaystyle{ x}\) oraz \(\displaystyle{ y}\).
ODPOWIEDZ