\(\displaystyle{ \left| z-1\right| +z ^{*} =3}\)
gdzie * to sprzężenie liczby z(nie wiem jak je zaznaczyc)
problem jest tutaj, nie wiem jak to rozpisac:
\(\displaystyle{ \left| z-1\right|}\)
rozwiaz rownanie
- pyzol
- Użytkownik
- Posty: 4346
- Rejestracja: 26 kwie 2010, o 11:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nowa Ruda
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 929 razy
rozwiaz rownanie
Zauważ, że:
\(\displaystyle{ \overline{z}=3-|z-1|}\)
Po prawej mamy l. rzeczywistą, więc, część urojona musi być równa 0.
Mamy więc do czynienia z l. rzeczywistą...
\(\displaystyle{ \overline{z}=3-|z-1|}\)
Po prawej mamy l. rzeczywistą, więc, część urojona musi być równa 0.
Mamy więc do czynienia z l. rzeczywistą...