Narysuj na płaszczyźnie zespolonej zbiór

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
mmonek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 8 lut 2012, o 19:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poland
Podziękował: 3 razy

Narysuj na płaszczyźnie zespolonej zbiór

Post autor: mmonek »

Witam mam do zrobienia kilka zadań, i niestety nie za bardzo wiem jak się do nich nawet zabrać. ;(

Jak by ktoś pomógł rozwiązać i wyjaśnić, a nawet troszkę zacząć:

a)
\(\displaystyle{ A= \left\{ 2<\left|2+iz\right| \le3 \right\}}\)
b)
\(\displaystyle{ B= \left\{ \frac{2\pi}{3}<\arg \left( 2i \cdot z \right) \le \pi \right\}}\)
c)
\(\displaystyle{ C= \left\{ 2<\left| 2+iz\right| \le 3\right\}}\)
d)
\(\displaystyle{ D= \left\{ \frac{2\pi}{3}<\arg \left( z \right) \le \pi\right\}}\)
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, o 18:44 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
kkk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 578
Rejestracja: 2 paź 2007, o 19:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ww
Podziękował: 59 razy
Pomógł: 35 razy

Narysuj na płaszczyźnie zespolonej zbiór

Post autor: kkk »

Zacznij od zapoznania się z definicją i własnościami modułu i argumentu liczby zespolonej.
ODPOWIEDZ