Narysować na płaszczyźnie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
piwko7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 8 lut 2012, o 18:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Głębokie

Narysować na płaszczyźnie

Post autor: piwko7 »

\(\displaystyle{ |z-(2-2 \mathrm i)|=|z+(1- \mathrm i)|, \quad z=x+y \mathrm i \\ \\
|x+y \mathrm i-(2-2 \mathrm i)|=|x+y \mathrm i+(1- \mathrm i)| \\ \\
|x+y \mathrm i-2+2 \mathrm i|=|x+y \mathrm i+1- \mathrm i| \\ \\
|(x-2)+ \mathrm i (y+2)| = |(x+1) - \mathrm i (-y+1)| \\ \\
\sqrt{(x-2)^2 + (y+2)^2} = \sqrt{(x+1)^2 + (-y+1)^2} \\ \\
x^2-4x+4+y^2+4y+4=x^2+2x+1+y^2-2y+1 \\ \\
x^2-4x-x^2-2x+8=y^2-y^2-4y-2y+2 \\ \\
-6x+8=-6y+2 \\
-6y=-6x+8-2 \\
-6y=-6x+6 \quad \Big/ : -6 \\
y=x+\frac{6}{-6} \\ \\
y=x-1}\)



Czy mógł by ktoś sprawdzić czy to jest dobrze zrobione ?

Pierwszy i ostatni raz poprawiam taki post. Czym prędzej zapoznaj się z Regulaminem forum oraz instrukcją LaTeXa. Życzę barwnego dnia. Dasio11
Ostatnio zmieniony 9 lut 2012, o 15:49 przez Dasio11, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dasio11
Moderator
Moderator
Posty: 10226
Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 40 razy
Pomógł: 2362 razy

Narysować na płaszczyźnie

Post autor: Dasio11 »

W porządku.
ODPOWIEDZ