wyznacz Im

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
marta3456
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 17 paź 2011, o 20:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk

wyznacz Im

Post autor: marta3456 »

czy odpowiedź do tego przykładu jest równa \(\displaystyle{ -\frac{3}{5}}\) proszę mnie sprawdzić

\(\displaystyle{ \mathrm{Im} \; \left[ \frac{-6}{3-i} \right]}\)
Ostatnio zmieniony 7 lut 2012, o 15:10 przez Dasio11, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
Vardamir
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1913
Rejestracja: 3 wrz 2010, o 22:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 410 razy

wyznacz Im

Post autor: Vardamir »

Zgadza się.
marta3456
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 17 paź 2011, o 20:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk

wyznacz Im

Post autor: marta3456 »

ok dzięki
ODPOWIEDZ