Mam taki przykład:
\(\displaystyle{ x^{2}-3x+2,5=0
\Delta=-2
\left|\Delta \right| = \pm \sqrt{2}i
x_{1}= \frac{3- \sqrt{2}i }{2}
x_{2}= \frac{3+ \sqrt{2}i }{2}}\)
czy to jest dobrze rozwiązane?
Równanie kwadratowe liczb zespolonych
-
- Użytkownik
- Posty: 437
- Rejestracja: 31 sty 2010, o 16:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa/Zamość
- Pomógł: 129 razy
Równanie kwadratowe liczb zespolonych
\(\displaystyle{ \sqrt{\Delta}=i\\
x_{1}=\frac{3-i}{2}\\\\
x_{2}=\frac{3+i}{2}}\)
x_{1}=\frac{3-i}{2}\\\\
x_{2}=\frac{3+i}{2}}\)