Obliczyc pierwiatek
- marcin2447
- Użytkownik
- Posty: 274
- Rejestracja: 24 lut 2009, o 18:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warsaw
- Podziękował: 104 razy
- Pomógł: 5 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 2727
- Rejestracja: 14 paź 2004, o 16:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: podkarpacie
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 945 razy
Obliczyc pierwiatek
\(\displaystyle{ z=-8i}\)
\(\displaystyle{ |z|=8, arg z=\frac{3\pi}{2}}\)
\(\displaystyle{ \omega_0=2\left(\cos\frac{3\pi}{6}+i\sin\frac{3\pi}{6}\right)}\)
\(\displaystyle{ \omega_1=2\left(\cos\frac{7\pi}{6}+i\sin\frac{7\pi}{6}\right)}\)
\(\displaystyle{ \omega_2=2\left(\cos\frac{11\pi}{6}+i\sin\frac{11\pi}{6}\right)}\)
Policz ile wynoszą te wartości funkcji trygonometrycznych i już.
\(\displaystyle{ |z|=8, arg z=\frac{3\pi}{2}}\)
\(\displaystyle{ \omega_0=2\left(\cos\frac{3\pi}{6}+i\sin\frac{3\pi}{6}\right)}\)
\(\displaystyle{ \omega_1=2\left(\cos\frac{7\pi}{6}+i\sin\frac{7\pi}{6}\right)}\)
\(\displaystyle{ \omega_2=2\left(\cos\frac{11\pi}{6}+i\sin\frac{11\pi}{6}\right)}\)
Policz ile wynoszą te wartości funkcji trygonometrycznych i już.