Zbiór na płaszczyźnie zespolonej.

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
kazafin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 79
Rejestracja: 27 maja 2007, o 11:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 14 razy

Zbiór na płaszczyźnie zespolonej.

Post autor: kazafin »

Naszkicuj zbiór na płaszczyźnie zespolonej.

\(\displaystyle{ A= \left\{ z \in C: \left| \frac{z-1}{z-i} \right| > 1 \wedge \mathrm{arg} \; (z)< \pi }\right\}}\)
pawellogrd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 844
Rejestracja: 19 lis 2009, o 15:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 121 razy
Pomógł: 156 razy

Zbiór na płaszczyźnie zespolonej.

Post autor: pawellogrd »

Zapoznaj się z rozwiązaniem, które dałem Ci w drugim temacie i napisz, w którym miejscu tutaj dokładnie masz problem to pomogę.
ODPOWIEDZ