Moduł danej liczby zespolonej

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
xxDorota24xx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 30 gru 2011, o 13:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Włoszczowa

Moduł danej liczby zespolonej

Post autor: xxDorota24xx »

Z liczby zespolonej \(\displaystyle{ z=1 + \sqrt{3} 2i}\) mam obliczyć moduł.z obliczeń wyszło mi \(\displaystyle{ \sqrt{13}}\).napewno to dobry wynik?
szw1710

Moduł danej liczby zespolonej

Post autor: szw1710 »

Jeśli to \(\displaystyle{ |1+2\sqrt{3}\cdot i|,}\) to tak.
xxDorota24xx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 30 gru 2011, o 13:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Włoszczowa

Moduł danej liczby zespolonej

Post autor: xxDorota24xx »

No tak to wyglada ta liczba zespolona.czyli wynik mam dobry;)
ODPOWIEDZ