Rozwiązać równanie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
SirMyxir
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 83
Rejestracja: 19 sie 2009, o 13:10
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 4 razy

Rozwiązać równanie

Post autor: SirMyxir »

\(\displaystyle{ \left|z-i\right| =\left|z-2 \right|}\). Oczywiście w układzie współrzędnych.Może mi ktoś wyjaśnić jak coś takiego sie robi
AdamL
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 379
Rejestracja: 21 sty 2012, o 01:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin/Warszawa
Pomógł: 44 razy

Rozwiązać równanie

Post autor: AdamL »

SirMyxir pisze:\(\displaystyle{ \left|z-i\right| =\left|z-2 \right|}\). Oczywiście w układzie współrzędnych.Może mi ktoś wyjaśnić jak coś takiego sie robi
Odległość od punktu (0,1) jest równa odległości od punktu (2,0). Narysuj odcinek laczacy te dwa pkty, a potem jego symetralna i to będzie rozwiązanie rownania.
ODPOWIEDZ