znależć wszystkie wartości

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Awatar użytkownika
Salomon777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 168
Rejestracja: 30 lis 2010, o 12:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nigeria
Podziękował: 15 razy

znależć wszystkie wartości

Post autor: Salomon777 »

Znależć wszystkie wartości:
1) \(\displaystyle{ 3\sqrt[]{-1}}\)
2) \(\displaystyle{ 3\sqrt[]{i}}\)
3) \(\displaystyle{ 3 \sqrt{1+i}}\)

Prosze pomocy nie wiem jak to robić
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

znależć wszystkie wartości

Post autor: ares41 »

page.php?p=kompendium-liczby-zespolone
Rozdział "Pierwiastek liczby zespolonej"
ODPOWIEDZ