Czy wie ktoś jak rozwiązać to równanie?
\(\displaystyle{ Z ^2 - 9i = 0}\)
Równanie zespolone z drugą potęgą
Równanie zespolone z drugą potęgą
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, o 20:09 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Równanie zespolone z drugą potęgą
\(\displaystyle{ \sqrt{9}}\)to fajnie. a rozwiazalbys i podalbys to rozwiazanie tutaj na forum?
\(\displaystyle{ Z= \sqrt{9i}}\) czyli\(\displaystyle{ \sqrt{9i} = 3i ??}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{i} = 1 ??}\)
czy to inaczej ma byc?
\(\displaystyle{ Z= \sqrt{9i}}\) czyli\(\displaystyle{ \sqrt{9i} = 3i ??}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{i} = 1 ??}\)
czy to inaczej ma byc?
Ostatnio zmieniony 18 sty 2012, o 12:01 przez Dasio11, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach
Równanie zespolone z drugą potęgą
wiem jak wyglada czyli chodzi o to, że \(\displaystyle{ x = 0}\) a\(\displaystyle{ y= \sqrt{9}}\) i wtedy\(\displaystyle{ \left| Z\right|= 3}\) no i dalej lece z tego wzoru tak?