Rozwiązanie równania w zbiorze liczb zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
japkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 17 sty 2012, o 18:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: gdańsk

Rozwiązanie równania w zbiorze liczb zespolonych

Post autor: japkowy »

jak w temacie:

\(\displaystyle{ z^{2}-4-4z=0}\)
Awatar użytkownika
Mistrz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 637
Rejestracja: 10 sie 2009, o 09:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz / Warszawa
Podziękował: 19 razy
Pomógł: 135 razy

Rozwiązanie równania w zbiorze liczb zespolonych

Post autor: Mistrz »

\(\displaystyle{ \Delta = 16 + 16 = 32}\)
ODPOWIEDZ