Witam potrzebuję na bardzo szybko pomocy a własciwie rozwiązania
proszę jak ktoś będze takim dobrym żeby rozpisał co robił na etapy to sprawa życia lub śmierci !
\(\displaystyle{ a)5z^{3}+8z^{2}+5z=0}\)
\(\displaystyle{ b)z^{2}-4-4i=0}\)
liczby zespolone do potęgi 3
-
- Użytkownik
- Posty: 86
- Rejestracja: 29 paź 2009, o 15:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 3 razy
liczby zespolone do potęgi 3
a) \(\displaystyle{ z(5z^{2}+8z+5)= 0}\) delta z tego to wychodzi 7 \(\displaystyle{ z= -\frac{1}{10} lub z=1 \frac{1}{2}}\) proszę powiedz co dalej albo rozpisz bo juz tego nie ogarniam