Zadanie jest proste i rozumiem o co w nim chodzi wiec interesują mnie tyko wyniki:] miałem to na
kole wiec chce sie upewnić czy zrobiłem to dobrze.
Oblicz pierwiastki zespolone stopnia trzeciego z liczby: 1
Oblicz pierwiastki zespolone stopnia trzeciego z liczby: 1
- Mariusz M
- Użytkownik
- Posty: 6909
- Rejestracja: 25 wrz 2007, o 01:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 53°02'N 18°35'E
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 1246 razy
Oblicz pierwiastki zespolone stopnia trzeciego z liczby: 1
\(\displaystyle{ \exp{\left( \frac{2\pi \cdot i}{3} \right) }\\
\exp{\left( \frac{4\pi \cdot i}{3} \right) }\\
\exp{\left( \frac{6\pi \cdot i}{3} \right) }\\}\)
\(\displaystyle{ \exp{\left( ix\right) }=\cos{x}+i\sin{x}}\)
\(\displaystyle{ 1\\
-\frac{1}{2}+ \frac{ \sqrt{3} }{2}i\\
-\frac{1}{2}- \frac{ \sqrt{3} }{2}i\\}\)
\exp{\left( \frac{4\pi \cdot i}{3} \right) }\\
\exp{\left( \frac{6\pi \cdot i}{3} \right) }\\}\)
\(\displaystyle{ \exp{\left( ix\right) }=\cos{x}+i\sin{x}}\)
\(\displaystyle{ 1\\
-\frac{1}{2}+ \frac{ \sqrt{3} }{2}i\\
-\frac{1}{2}- \frac{ \sqrt{3} }{2}i\\}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 14 lis 2011, o 12:53
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 3 razy
Oblicz pierwiastki zespolone stopnia trzeciego z liczby: 1
dzieki wielki za szybką odpowiedz;] temat do zamkniecia