Rozwiązać podane równanie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
pawxxxel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 8 sty 2012, o 15:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Rozwiązać podane równanie

Post autor: pawxxxel »

Witam! Proszę Was o pomoc w rozwiązaniu tych zadań, jestem noga z algebry. Jeżeli rozwiąże te zadania to dostanę zaliczenie. Dziękuję za Wasz poświęcony czas. Z góry dzięki.

\(\displaystyle{ 1) z^{2} -2z+10=0}\)
\(\displaystyle{ 2)z^{2} + 3iz+4=0}\)
\(\displaystyle{ 3) z^{2} +(1-3i)z - 2-i=0}\)
\(\displaystyle{ 4) z^{6}= (1-i)^{6}}\)
\(\displaystyle{ 5) (z-i)^{4}= (z+1)^{4}}\)

Jeszcze raz dziękuję
miodzio1988

Rozwiązać podane równanie

Post autor: miodzio1988 »

1. Policz delte
ODPOWIEDZ