równanie zespolone
-
- Użytkownik
- Posty: 479
- Rejestracja: 11 gru 2011, o 20:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: czarnobyl
- Podziękował: 13 razy
równanie zespolone
\(\displaystyle{ \sqrt{a ^{2}+b ^{2} }+a-ib-a+ib=3-4i}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{a ^{2}+b ^{2} }= 3-4i /}\) sprzezenie i zwykle z się skracają potęguję :
\(\displaystyle{ a ^{2} +b ^{2}=-24i =25}\) i co mam zrobić dalej? chyba podstawiało się jakieś stałe wyrażenie?
\(\displaystyle{ \sqrt{a ^{2}+b ^{2} }= 3-4i /}\) sprzezenie i zwykle z się skracają potęguję :
\(\displaystyle{ a ^{2} +b ^{2}=-24i =25}\) i co mam zrobić dalej? chyba podstawiało się jakieś stałe wyrażenie?
-
- Użytkownik
- Posty: 479
- Rejestracja: 11 gru 2011, o 20:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: czarnobyl
- Podziękował: 13 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 2911
- Rejestracja: 1 maja 2006, o 21:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 623 razy
równanie zespolone
\(\displaystyle{ \sqrt{a ^{2}+b ^{2} }+a + \mbox{i} b-a+ \mbox{i}b=3-4 \mbox{i}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 479
- Rejestracja: 11 gru 2011, o 20:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: czarnobyl
- Podziękował: 13 razy
równanie zespolone
drugie z jest sprzężone, nie zaznaczyłem tego bo nie idzie się w tym lateksie połapać.
-
- Użytkownik
- Posty: 2911
- Rejestracja: 1 maja 2006, o 21:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 623 razy
równanie zespolone
Uwzględniłem to. A jeżeli chodzi o sprzężenie, to jest to: \(\displaystyle{ \overline z}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 479
- Rejestracja: 11 gru 2011, o 20:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: czarnobyl
- Podziękował: 13 razy