Zbiory punktów na płaszczyźnie zespolonej.

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
yaper
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 7 sty 2007, o 13:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: małopolska
Podziękował: 1 raz

Zbiory punktów na płaszczyźnie zespolonej.

Post autor: yaper »

Mam problem z powyższymi przykładami - z góry dzięki za pomoc z objaśnieniem.

1) \(\displaystyle{ |\frac{z-3}{z-1}|=1}\)

2) \(\displaystyle{ arg(z-i)=\frac{\pi}{4}}\)

3) \(\displaystyle{ \frac{\pi}{6}\leqslant argz qslant\frac{\pi}{4}}\)

4) \(\displaystyle{ |z-1|+|z+1|=4}\)

5) \(\displaystyle{ ||z-1|+|z+1||=4}\)

6) \(\displaystyle{ |z|^2=4Rez}\)
ODPOWIEDZ