Obliczyć log

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Inkognito
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 218
Rejestracja: 24 lis 2009, o 10:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wilno
Podziękował: 27 razy

Obliczyć log

Post autor: Inkognito »

Jak to się oblicza:
\(\displaystyle{ \log(1-i)}\)?
Ostatnio zmieniony 9 gru 2011, o 18:43 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 Instrukcji LaTeX-a.
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

Obliczyć log

Post autor: bartek118 »

\(\displaystyle{ \log(1-i) = \log |1-i| + i \cdot \arg (1-i)}\)
ODPOWIEDZ