wykonaj działanie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
michalczeski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 63
Rejestracja: 4 wrz 2011, o 21:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 15 razy

wykonaj działanie

Post autor: michalczeski »

witam
nie wiem za bardzo jak wykonać takie działanie
\(\displaystyle{ \frac{(1-i) ^{2}-1 }{(1+i) ^{2} +1}}\)
Proszę o szybką pomoc
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

wykonaj działanie

Post autor: ares41 »

\(\displaystyle{ \left( 1-i \right) ^2=\ldots \\ \left( 1+i \right) ^2=\ldots}\)
ODPOWIEDZ