Problem ze zrozumieniem polecenia - pierwiastki

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
qwazimoto
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 8 sty 2007, o 16:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ZG

Problem ze zrozumieniem polecenia - pierwiastki

Post autor: qwazimoto »

Głowie się nad poleceniem "Obliczyć:
\(\displaystyle{ \sqrt[4]{\frac{-1}{2}-\frac{\sqrt{3}}{2}i}}\)"

Czy tu chodzi o to żeby obliczyć cztery pierwiastki?
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Problem ze zrozumieniem polecenia - pierwiastki

Post autor: Lorek »

Najprawdopodobniej tak
kamcio19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 30 sty 2007, o 12:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jastrzębie Zd.
Podziękował: 1 raz

Problem ze zrozumieniem polecenia - pierwiastki

Post autor: kamcio19 »

Na pewno musisz obliczyć pierwiastki:-)
ODPOWIEDZ