Narysować zbiór liczb zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
ugabuga333
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 415
Rejestracja: 12 lis 2011, o 15:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 5 razy

Narysować zbiór liczb zespolonych

Post autor: ugabuga333 »

\(\displaystyle{ Arg \left( \frac{1}{z} \right) = \frac{3 \pi }{4}}\)
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, o 01:06 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skaluj nawiasy.
octahedron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3568
Rejestracja: 7 mar 2011, o 22:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 910 razy

Narysować zbiór liczb zespolonych

Post autor: octahedron »

\(\displaystyle{ \mbox{Arg} \left( \frac{1}{z} \right) = \frac{3 \pi }{4}\\
\mbox{Arg} \left( z\right) = -\frac{3 \pi }{4}\\}\)
ugabuga333
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 415
Rejestracja: 12 lis 2011, o 15:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 5 razy

Narysować zbiór liczb zespolonych

Post autor: ugabuga333 »

Dziękuję
ODPOWIEDZ