Czy ktoś mógłby pomoc mi w zadaniu. Z gory dziekuje.
Narysować zbiory liczb zespolonych z spełniających podane warunki:
\(\displaystyle{ z^{2}>2,
- \frac{ \pi }{2} \le arg(z+1-j)< \frac{3}{4} \pi}\)
Narysować zbiory liczb zespolonych z spełniających warunki
-
- Użytkownik
- Posty: 2727
- Rejestracja: 14 paź 2004, o 16:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: podkarpacie
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 945 razy
Narysować zbiory liczb zespolonych z spełniających warunki
Masz coś źle z treścią zadania, warunek \(\displaystyle{ z^2>2}\) w liczbach zespolonych nie ma sensu.