obliczyć, zad z krysicki, włodarski

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
dżi-unit
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 402
Rejestracja: 13 paź 2008, o 18:01
Płeć: Kobieta

obliczyć, zad z krysicki, włodarski

Post autor: dżi-unit »

(a) \(\displaystyle{ \sqrt{3-4i}}\) (b) \(\displaystyle{ \sqrt{8 + 6i}}\) Odp. \(\displaystyle{ \pm(1-2i)}\) \(\displaystyle{ \pm(3+i)}\)


Mam z tym problem, gdyż nie wiem jak dalej rozpisać \(\displaystyle{ \sin \alpha = -0.8}\)
Ostatnio zmieniony 18 lis 2011, o 15:00 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

obliczyć, zad z krysicki, włodarski

Post autor: Chromosom »

Proszę skorzystać ze wzoru na pierwiastki liczby zespolonej. Problem gdzie się pojawia?
ODPOWIEDZ