witam
Mam problem z pewnym zadaniem w którym trzeba obliczyć równanie \(\displaystyle{ \overline z = z^{7}}\)
oblicz równanie w dziedzinie zespolonej
-
- Użytkownik
- Posty: 192
- Rejestracja: 5 paź 2011, o 22:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: L-c
- Podziękował: 16 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 578
- Rejestracja: 2 paź 2007, o 19:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: ww
- Podziękował: 59 razy
- Pomógł: 35 razy
oblicz równanie w dziedzinie zespolonej
najszybciej pójdzie chyba z postaci wykładniczej - znasz ją?
\(\displaystyle{ \overline{z} = re^{-i \alpha}}\)
\(\displaystyle{ z^{7} = r^{7}e^{7i \alpha}}\)
Dasz radę dalej?
\(\displaystyle{ \overline{z} = re^{-i \alpha}}\)
\(\displaystyle{ z^{7} = r^{7}e^{7i \alpha}}\)
Dasz radę dalej?