Witam.
Mam zadanie z liczb zespolonych i w pewnym momencie wychodzi mi takie równanie.
Jak to rozwiązać?
\(\displaystyle{ z= 4\sqrt{2} \cdot \left( \cos \frac{3}{4} \cdot 5 \pi +\sin i \pi \frac{3}{4} \cdot 5 \pi \right) =}\)
Z góry dziękuje za pomoc.
pozdrawiam
Postać trygonometryczna.
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 23 paź 2011, o 14:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 1 raz
Postać trygonometryczna.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2011, o 22:43 przez ares41, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
Postać trygonometryczna.
1. Nie widzę tu równania
2. Jednostka urojona "i" nie powinna wyjść jako argument sinusa
2. Jednostka urojona "i" nie powinna wyjść jako argument sinusa