zbiór na płaszczyźnie zespolonej
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 8 lis 2011, o 21:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 2 razy
zbiór na płaszczyźnie zespolonej
Zaznacz na płaszczyźnie zbiór \(\displaystyle{ A=\left\{z \in\mathbb{C}:\left|\frac{z}{i} + 3\right| = 2\right\}}\)
Jak się w ogóle do tego zabrać?
Jak się w ogóle do tego zabrać?
Ostatnio zmieniony 8 lis 2011, o 21:30 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 8 lis 2011, o 21:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 2 razy
zbiór na płaszczyźnie zespolonej
Ehh obawaiam sie ze nie bardzo wiem jak...
\(\displaystyle{ \left| \frac{z}{i} + 3 \right| = 2}\)
\(\displaystyle{ \left| \frac{z \cdot i}{i \cdot i} + 3 \right| = 2}\)
\(\displaystyle{ \left|- z \cdot i + 3 \right| = 2}\)
tak?
\(\displaystyle{ \left| \frac{z}{i} + 3 \right| = 2}\)
\(\displaystyle{ \left| \frac{z \cdot i}{i \cdot i} + 3 \right| = 2}\)
\(\displaystyle{ \left|- z \cdot i + 3 \right| = 2}\)
tak?
Ostatnio zmieniony 8 lis 2011, o 21:48 przez PonuryCiastkarz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 18 mar 2011, o 10:57
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poland, Warsaw
zbiór na płaszczyźnie zespolonej
\(\displaystyle{ \frac{z}{i} = \frac{z \cdot i}{i^2} = -z \cdot i}\)
czy dobrze myślę?
czy dobrze myślę?
Ostatnio zmieniony 8 lis 2011, o 21:49 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 8 lis 2011, o 21:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 2 razy
zbiór na płaszczyźnie zespolonej
dalej ?
\(\displaystyle{ \left|- z \cdot i + 3 \right| = 2}\)
\(\displaystyle{ \left| a+bi \right| = \sqrt{a^{2}+b ^{2} }}\)
\(\displaystyle{ z ^{2} + 9 = 4}\)
\(\displaystyle{ z ^{2} = -5}\)
czy nie
\(\displaystyle{ \left|- z \cdot i + 3 \right| = 2}\)
\(\displaystyle{ \left| a+bi \right| = \sqrt{a^{2}+b ^{2} }}\)
\(\displaystyle{ z ^{2} + 9 = 4}\)
\(\displaystyle{ z ^{2} = -5}\)
czy nie