Znaleść r dla którychzbiór jest grupą

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
patrycja120
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 10 kwie 2011, o 11:50
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 7 razy

Znaleść r dla którychzbiór jest grupą

Post autor: patrycja120 »

Niech \(\displaystyle{ r\ge 0}\) będzie ustaloną liczbą \(\displaystyle{ G_{r} =\{z \in C , |z|=1\}}\)
Zbadać dla jakich \(\displaystyle{ r}\) zbiór \(\displaystyle{ G_{r}}\) tworzy grupę z działaniem mnożenia???

-- 2 lis 2011, o 17:48 --

Czy naprawde nikt nie pomoże??
Ostatnio zmieniony 2 lis 2011, o 19:03 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Temat umieszczony w złym dziale.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Znaleść r dla którychzbiór jest grupą

Post autor: »

Jesteś pewna, że dobrze przepisałaś? Bo zadanie miałoby więcej sensu gdyby było:
\(\displaystyle{ G_{r} =\{z \in C , |z|=r\}}\)

Q.
ODPOWIEDZ