\(\displaystyle{ z= \frac{2}{ \sqrt{2} } + \frac{3i}{ \sqrt{2} }}\)
Mógłby ktos sprawdzic czy mam dobre wyniki? Moduł mi wyszedł 3 a argument glowny 45
moduł i argument główny.
- ares41
- Użytkownik
- Posty: 6499
- Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 142 razy
- Pomógł: 922 razy
moduł i argument główny.
Źle.
Zauważ, że \(\displaystyle{ z= \frac{1}{\sqrt{2}} \left( 2+3i \right) = \frac{\sqrt{2}}{2} \left( 2+3i \right)}\)
Zatem
\(\displaystyle{ |z|=\frac{\sqrt{2}}{2} \sqrt{2^2+3^2}= \ldots}\)
Zauważ, że \(\displaystyle{ z= \frac{1}{\sqrt{2}} \left( 2+3i \right) = \frac{\sqrt{2}}{2} \left( 2+3i \right)}\)
Zatem
\(\displaystyle{ |z|=\frac{\sqrt{2}}{2} \sqrt{2^2+3^2}= \ldots}\)