dzielenie liczb zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
pawelbizu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 26 paź 2011, o 11:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gorlice

dzielenie liczb zespolonych

Post autor: pawelbizu »

Witam.
Mam takie działanie:
\(\displaystyle{ \frac{(1+i \sqrt{3}) + (-1-i \sqrt{3}}{2+3i}}\)
czy w liczniku wyjdzie 0 ?
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

dzielenie liczb zespolonych

Post autor: Chromosom »

przedstaw swoje obliczenia
Awatar użytkownika
Dasio11
Moderator
Moderator
Posty: 10225
Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 40 razy
Pomógł: 2362 razy

dzielenie liczb zespolonych

Post autor: Dasio11 »

Tak, wyjdzie \(\displaystyle{ 0.}\)
ODPOWIEDZ