Układ równań

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Ktos_88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 157
Rejestracja: 27 gru 2010, o 11:42
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: mazowieckie
Podziękował: 18 razy

Układ równań

Post autor: Ktos_88 »

Rozwiąż układ równań w ciele liczb zespolonych. Wynik zapisz w postaci z=x+iy, w=u+iv, t=r+is gdzie x, y, u, v, r, s są liczbami rzeczywistymi.
\(\displaystyle{ \begin{cases}(3+i)z+(7-i)w+(2+3i)t=86+46i\\(4+2i)z+(3+5i)w+(1+i)t=-2+60i\\(1+6i)z+(5-3i)w+(2+2i)t=53+26i\end{cases}}\)
Z góry dziękuję za pomoc
ODPOWIEDZ