leczby zespolone obliczenia

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
ct985
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 184
Rejestracja: 13 paź 2011, o 20:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 71 razy

leczby zespolone obliczenia

Post autor: ct985 »

przy użyciu liczb zespolonych oblicz:
\(\displaystyle{ \cos ^ {2}10^{\circ}+ \cos ^ {2}50^{\circ}+ \cos ^ {2}70^{\circ}}\)
Ostatnio zmieniony 20 paź 2011, o 20:14 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Instrukcja LaTeX-a, punkt 2.7. \sin, \cos
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

leczby zespolone obliczenia

Post autor: Chromosom »

Zapisz w postaci wykładniczej. Treść zadania sugeruje, że doprowadzi to do odpowiedniego wyniku, ale nie sprawdzałem tego.
ODPOWIEDZ