Przedstaw w postaci trygonometrycznej:
Na wykładzie prowadzący przedstawił to w ten sposób:
Z=2i
\(\displaystyle{ \left| z\right| = 0 ^{2} + ^{2}2}\)
dwa sposoby na postać trygonometryczną liczby zespolonej
-
- Użytkownik
- Posty: 9833
- Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 90 razy
- Pomógł: 2632 razy
dwa sposoby na postać trygonometryczną liczby zespolonej
Z całą pewnością nie przedstawił tego w ten sposób. Zajrzyj jeszcze raz do notatek, a następnie przepisz poprawnie stosując LaTeX.nanikosz pisze:Na wykładzie prowadzący przedstawił to w ten sposób:
Z=2i
\(\displaystyle{ \left| z\right| = 0 ^{2} + ^{2}2}\)
Q.