mamy ze f(x) to wielomian zespolony jak zaznaczyc na plaszczyźnie zbior
\(\displaystyle{ C=\left\{ z \in \mathbb{C}:\left| f(x)\right| \le 2\}\right}\)
zaznaczyc na płaszczyźnie
zaznaczyc na płaszczyźnie
Tam raczej \(\displaystyle{ f(z)}\) powinno być.
A jak wygląda ten wielomian?
A jak wygląda ten wielomian?
-
- Użytkownik
- Posty: 20
- Rejestracja: 6 lis 2009, o 18:22
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: krk
- Podziękował: 4 razy
zaznaczyc na płaszczyźnie
tak powinno być \(\displaystyle{ f(z)}\)
a wielomian wygląda tak ze
\(\displaystyle{ f(z)=z^n+b _{n-1} \cdot z^{n-1}+...+ b_{0}}\) jest to wielomian zespolony o najstarszym współczynniku równym 1
a wielomian wygląda tak ze
\(\displaystyle{ f(z)=z^n+b _{n-1} \cdot z^{n-1}+...+ b_{0}}\) jest to wielomian zespolony o najstarszym współczynniku równym 1
Ostatnio zmieniony 17 paź 2011, o 21:37 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to \cdot
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to \cdot
- Dasio11
- Moderator
- Posty: 10226
- Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 40 razy
- Pomógł: 2362 razy
zaznaczyc na płaszczyźnie
Zaznaczenie takiego zbioru w ogólności chyba jest dość trudne. Można na pewno powiedzieć, że będzie to jeden lub więcej obszarów jednospójnych wraz z brzegami, gdzie do każdego z obszarów należy przynajmniej jedno miejsce zerowe wielomianu.