zboiry liczb zespolonych z spełniających podane warunki

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Awatar użytkownika
`vekan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 875
Rejestracja: 23 sty 2006, o 21:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: far away
Podziękował: 139 razy
Pomógł: 71 razy

zboiry liczb zespolonych z spełniających podane warunki

Post autor: `vekan »

\(\displaystyle{ Im(z^2) q Re[(\overline{z})^2]}\)
Awatar użytkownika
aNom4Ly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 5 sty 2007, o 19:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gliwice
Pomógł: 10 razy

zboiry liczb zespolonych z spełniających podane warunki

Post autor: aNom4Ly »

Witam.

\(\displaystyle{ z^{2} = (a+bi)^{2} = (a^{2}+2abi+b^{2})}\)
\(\displaystyle{ Im(a^{2}+2abi+b^{2})=2ab}\)

\(\displaystyle{ \overlinez{z^{2}} = (a-bi)^{2} = (a^{2}-2abi+b^{2})}\)
\(\displaystyle{ Re(a^{2}-2abi+b^{2})=a^{2}+b^{2}}\)

\(\displaystyle{ 2ab q a^{2}+b^{2}}\)
\(\displaystyle{ a^{2}-2ab+b^{2} q 0}\)
\(\displaystyle{ (a-b)^{2} q 0}\)

PS. r u quake player?
Awatar użytkownika
`vekan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 875
Rejestracja: 23 sty 2006, o 21:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: far away
Podziękował: 139 razy
Pomógł: 71 razy

zboiry liczb zespolonych z spełniających podane warunki

Post autor: `vekan »

CS player
ODPOWIEDZ