Równanie kwadratowe.

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
da_vu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 4 wrz 2011, o 15:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Siemianowice Śl.
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 1 raz

Równanie kwadratowe.

Post autor: da_vu »

\(\displaystyle{ x^{2} +x +5 \\
\Delta=-19 \\
x_{1}= \frac{-1- \sqrt{19}i }{2} \\
x_{2}= \frac{-1+ \sqrt{19}i }{2}}\)

Dobrze ?
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2011, o 20:31 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Jedne tagi [latex] [/latex] na całe wyrażenie.
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

Równanie kwadratowe.

Post autor: ares41 »

Jest Ok.
ODPOWIEDZ